Periode: mei 2017 – november 2017


Organisatie:
CSI Packaging

Poject naam:
Westrock
Functie:
Software Engineer / Commissioning
Situatie:
Csi Raamsdonksveer is een bedrijf dat bekend staat om logistieke systemen. Sinds een aantal jaren is hier een sub-tak bijgekomen die verantwoordelijk is voor de logistieke transporten in de offset industrie. Voor deze tak was ik ingehuurd voor project Westrock.
Daarnaast was de vraag of ik een in inbedrijfstelling voor een project in Duitsland kon verzorgen. Hierbij moest 4 installatie’s voor het automatisch vullen van dozen met behulp van een robot geïmplementeerd en in bedrijf gesteld worden.
Taken en verantwoordelijkheden:
Csi heeft een prototype van een machine gemaakt die razendsnel de kartonnen van een drukpers kan sorteren, snijden en palletiseren. Van dit prototype worden er voor Westrock nu 4 gebouwd en ik ben verantwoordelijk voor de PLC en HMI software.
Voor het project in Duitsland was ik verantwoordelijk voor de plc besturing van 4 lijnen, waarbij de grote lijnen al getest waren, maar de finetuning ter plekke plaats moest vinden.
Programmeertalen en Tools:
Siemens Tia Portal, ABB Robot (communicatie)
Datacommunicatie en netwerken:
Industrial Ethernet, ASI Bus


Organisatie:
Kaak

Poject naam:
Bimbo  Bogota
Functie:
Software Engineer / Commissioning
Situatie:
De firma Kaak is verantwoordelijk voor o.a. transport systemen in bakkerijen.
Taken en verantwoordelijkheden:
Voor een bakkerij in Bogota (Columbia) moet een transportlijn gemaakt worden. De (batch) besturing van deze lijn is mijn verantwoordelijkheid. Na de Fat test is het de bedoeling dat ik de lijn mee in bedrijf ga stellen ter plaatse.
Voor deze lijn heb ik onder andere een batchbesturing ontworpen, die nu als standaard gebruikt wordt voor andere projecten.
Programmeertalen en Tools:
Rockwell (Allen Bradley); Factory Talk;
Datacommunicatie en netwerken:
Industrial Ethernet, ControlNet