Periode

:

mei 2017 november 2017

 

Organisatie

:

CSi Packaging

Projectnaam

:

Westrock

Functie

:

Software Engineer

Situatie

:

Csi Raamsdonkveer is een bedrijf dat bekend staat om logistieke systemen. Sinds een aantal jaren is hier een sub-tak bijgekomen die verantwoordelijk is voor de logistieke transporten in de offset industrie. Voor deze tak was ik ingehuurd voor project Westrock.

Daarnaast was de vraag of ik een in bedrijfstelling voor een project in Duitsland kon verzorgen. Hierbij moest 4 installatie’s voor het automatisch vullen van dozen met behulp van een robot geimplementeerd en in bedrijf gesteld worden. 

Taken, verantwoordelijkheden en activiteiten

:

Csi heeft een prototype van een machine gemaakt die razendsnel de kartonnen van een drukpers kan sorteren, snijden en palletiseren. Van dit prototype worden er voor Westrock nu 4 gebouwd en ik ben verantwoordelijk voor de PLC en HMI software.

Voor het project in Duitsland was ik verantwoordelijk voor de plc besturing van 4 lijnen, waarbij de grote lijnen al getest waren, maar de finetuning ter plekke plaats moest vinden.

Programmeertalen

:

Siemens Tia Portal (V14), ABB robot

Datacommunicatie en netwerken

:

Industrial Ethernet, ASI bus.

 

Periode

:

oktober 2016 - mei 2017

Organisatie

:

Kaak

Projectnaam

:

Bimbo Bogota

Functie

:

Software Engineer

Situatie

:

De firma Kaak is verantwoordelijk voor o.a. transport systemen in bakkerijen.

Taken, verantwoordelijkheden en activiteiten

:

Voor een bakkerij in Bogota (Columbia) moet een transportlijn gemaakt worden. De (batch) besturing van deze lijn is mijn verantwoordelijkheid. Na de Fat test is het de bedoeling dat ik de lijn mee in bedrijf ga stellen ter plaatse.

Voor deze lijn heb ik onder andere een batchbesturing ontworpen, die nu als standaard gebruikt wordt voor andere projecten.

Programmeertalen

:

Rockwell (Allen Bradley); Factory Talk;

Datacommunicatie en netwerken

:

Industrial Ethernet, ControlNet